Wie zijn wij?

 

Als u op zoek bent naar een goede en betrouwbare kattenoppas, dan kunt u bij ons terecht. De Huisdierenoppasdienst is in 1992 opgericht door twee, naar oppas zoekende kattenliefhebbers. Doel van de Huisdierenoppasdienst is ervoor te zorgen dat u met een gerust hart met vakantie kunt gaan, omdat u weet dat uw huisdieren goed worden verzorgd. Regelmaat in de verzorging en een vast gezicht, brengen rust in het dagelijks ritme van uw dieren en geeft ze een vertrouwd gevoel.

De Huisdierenoppasdienst richt zich met name op de verzorging van katten, maar ook andere kleine huisdieren, zoals konijnen, cavia’s, hamsters, vogels en vissen, zijn bij ons in goede handen. Wij passen alleen niet op honden, slangen en reptielen. Als uw huisdier dagelijks medicatie nodig heeft, dan zorgen wij ook daarvoor. Zo zijn bijna alle oppassers in staat om insuline toe te dienen. Ook oppas voor langere tijd is mogelijk, bijvoorbeeld in geval van ziekte of tijdelijk werk elders.

Naast de verzorging van uw dieren, houden wij uw post en uw planten bij.

De Huisdierenoppasdienst heeft momenteel 18 vaste oppassers, met een elk een eigen werkgebied. Meestal is dit de wijk waar ze zelf wonen. Bij de Huisdierenoppasdienst werken uitsluitend vrijwilligers, die met zorg worden geselecteerd. Uiteraard zijn het allemaal ervaren kattenliefhebbers, die vaak ooit zijn begonnen als klant.

Wij werken alleen in Leiden.

Niet alleen juli en augustus zijn drukke maanden, maar ook de rest van het jaar wordt meer en meer een beroep op ons gedaan. Het is daarom belangrijk zo vroeg mogelijk te reserveren.

De afgelopen jaren is het aantal nieuwe klanten enorm toegenomen. Tot onze spijt hebben we daarom nauwelijks meer ruimte voor nieuwe klanten. Mocht u overwegen de Huisdierenoppasdienst in te schakelen, neem dan zo tijdig mogelijk contact met ons op om te kijken wat nog mogelijk is. We proberen wel beschikbaar te zijn en blijven voor echte spoedgevallen, waarbij wij denken aan de verzorging van dieren die suikerziekte/ diabetes hebben en twee keer per dag geprikt moeten worden of de verzorging van dieren die een andere speciale medicatie nodig hebben. En, het voorgaande geldt uiteraard niet voor onze bestaande klanten. Die kunnen, net als altijd, een beroep doen op hun eigen vaste oppasser.

Tot slot is van belang dat de Huisdierenoppasdienst wel eens wordt gevraagd om maar eens in de twee of drie dagen te komen. Wij doen dit niet, omdat wij vinden dat dieren minimaal één keer per dag bezocht moeten worden om op een goede en verantwoorde manier voor ze te zorgen. Dit geldt niet alleen voor oudere en/ of zieke dieren, maar ook voor gezonde, jonge dieren.

Klantencontact en inlichtingen: 06 – 42 49 25 23.